Odesk Seo Test Answers 2013 (Latest)

February 15, 2013

Here is a latest Odesk Seo Test Answers 2013. Just practice yourself and take a test .

1. Some words, when followed by a colon, have special meanings to yahoo. What is performed by the link: Operator?
Answer:
c. It shows all the pages that point to that url

2. Which blackhat Seo techniques is characterized by a method to decieve search engine, by detecting the search engine bot and “feeding” it with a different HTML code than the HTML actually served to users?

Answer:
d*Cloaking

3. Why is it bad idea from SEO perspective to host free articles and write ups that are very common on the internet?

Answer:
b*Because you could be penalize by search engine for using duplicate contents

4. What will happen if you type the word ‘Certification-Networking’ in the google search box?

Answer:
c.*Google will find ALL the web pages in which the words “Certification” and “Networking” appear together.

5. Which of the following factors does Google take into account while accessing whether or not a website is an authority website?

Answer:
c.*The number of in-bound natural links related to the website’s theme (or keywords)

6. What is keyword density?

Answer:
e*The number of times the keyword is used / (divided by) the total word count on the page.

7. Which of the following statement about FFA pages are true?

Answer:
d*They contain numerous inbound links

8. What is the illegal act of copying of a page by unauthorized parties in order to filter off traffic to another site called?

Answer:
d* Page Jacking

9. What is the most likely time period required for getting a google page ranking?

Answer:
d.* More than 3 months
10. Which of the following can be termed as a good keyword selection and placement strategies?

Answer:
a* Targeting synonyms of the main keyword, A & D

11. Some words, when followed by a colon, have special meanings to yahoo. What is performed by the link: Operator?
Answer:
c*It shows all the pages that point to that url

12. Which blackhat Seo techniques is characterized by a method to deceive search engine, by detecting the search engine bot and “feeding” it with a different HTML code than the HTML actually served to users?

Answer:
d*Cloaking
odesk Odesk Seo Test Answers 2013 (Latest)
13. Why is it bad idea from SEO perspective to host free articles and write ups that are very common on the internet?

Answer:
b*Because you could be penalize by search engine for using duplicate contents

14. What will happen if you type the word ‘Certification-Networking’ in the google search box?

Answer:
c.*Google will find ALL the web pages in which the words “Certification” and “Networking” appear together.

15. Which of the following factors does google take into account while accessing whether or not a website is an authority website?

Answer:
c.*The number of in-bound natural links related to the website’s theme (or keywords)

16. What is keyword density?

Answer:
e*The number of times the keyword is used / (divided by) the total word count on the page.

17. Which of the following statement about FFA pages are true?

Answer:
d*They contain numerous inbound links

18. What is the illegal act of copying of a page by unauthorized parties in order to filter off traffic to another site called?

Answer:
d* Page Jacking

19. What is the most likely time period required for getting a google page ranking?

Answer:
d.* More than 3 months

20. Which of the following can be termed as a good keyword selection and placement strategies?

Answer:
a* Targeting synonyms of the main keyword (ans) A & D
d*Optimizing 5 or more keywords per page (check)

21. Google displays up to ———————— characters of a web pages title tag

Answer:
b.60 *
c.66*

22. Which of the following fact about Alexa are correct ?

Answer:
a.*Alexa provides free data on relative website visitors traffic

23. What is the name of the search engine technology due to which a query for the word “actor” will aslo show search result for related word such as actress, acting or act?

Answer:
c.RSD (real time synonyms detection)

24.Do search engine such as Google detect unnatural linking patterns by checking the class C IP address of the page where the link to the website originates

Answer:
a* Yes

25. Which of the following conditions will Google treat favorably from the “Relevancy” perspective?

Answer:
b.*A website that provides Free content for related keywords

26. Which of the following website design guideline has been recommended by Google?

Answer:
a*Having a clear hierachy and text links

27. What is the main reason for the effectiveness of Optimizing a web page towards a long tails keyword search? Recheck

Answer:
b.*Search engine often pass on long tail searches to lesser or new website
d*There are fewer webvsite that have targeted such keyword’s

28 Which of the following statement is correct with regards to the images within a web page?

Answer:
b*Important keywords related to the image should be placed in the ALT text

29. What does the 302 server Response Code signify?

Answer:
d*The page has temporarily moved

30. State whether the following statement is true or false. A sitemap provide a list of natural links to user accessible pages on a website

Answer:
b*False

31.  State whether true or false.
The Yahoo Directory listing is a free service for commercial site?

Answer:
a*True

Tags: , , ,